family day tmp kepong 3

Siti Norshimah Md Yasan | Tuesday, June 30, 2009 | Be the first to comment!
adik syuk menjerit bila masing-masing berebut untuk mencari harta karun( air le tu) sebab panas sangat hari tu. itulah aktiviti yang terakhir sebelum makan tengahari.....
ah poon sedang menunjukkan skill bermain bola walhal dia ni memang terkenal dengan kaki bangku he...he...he... sorry poon gurau je...

lihatlah dunia, betapa indahnya pemandangan dan lautan yang luas.... dan.... kanak-kanak rebina yang sedang bergumbira....


peace... si mira menunjukkan tanda bahawa sudah 2 orang melepasi gelung ula hup tapi kak ayu tak puas ati sebab nak buat lagi sehinggakan tidak berganjak. Kak ayu.... tahulah badan tu ramping.



masing-masing menuju ke pantai untuk bergumbira tapi... lagak macam kena halau




rumah je....









3 jejaka dan 3 dara.... 3 dara?





yang belakang tu, Ah poon dengan mr maniam. yang tengah Ana dengan adik Syuk a.k.a fasha adriana _ _ _ _(fill in the blank) a.ka. Mikella yang depan tu kak ayu dengan adik is... masing-masing bermanja-manjaan gitu.





FAMILY DAY TMP KEPONG 2

Siti Norshimah Md Yasan | Tuesday, June 30, 2009 | Be the first to comment!


Is sedaya upaya untuk membantu supaya ayam-ayam yang ada utk dia sorang. untuk hari ke dua? tungguuuuuu
the sweet couple.......ah.........

yang ini mr maniam dengan ayam bakar untuk round ke 55 alow macha... tak cukup lagi ke??????


Rafiq dah tahan rasa lapar alas perut dengan roti. sebab nak belasah ayam bakar tu sorang-sorang.






Malam tu, penuh dengan penuh keazaman agak-agak mahu 10 ekor ayam bersemadi di dalam perut-perut yang sejak petang terasa lapar. walau pun tidak ada lampu stadium untuk bakarayam, cukup dengan api yang ada. sudah pasti api yang ingin dihidupkan entah h/p sape yang jadi mangsa.

family day tmpoint kepong kat PD 1

Siti Norshimah Md Yasan | Tuesday, June 30, 2009 | 1 Comments
ha..... ini dia pengantin baru.... second honeymoonnn....

sejak bila anak dare ni ada anak? pelik.... pelik....



sempat posing lagi tu kak Ayu dengan miza.








aktiviti malam tu, bakar ayam. tapi aku x turun sbb anak tak sihat. huhuhuhu







setengah bebudak Tmp kepong di hadapan hotel Sri Malaysia.








Tarikh: 5-7 Jun 2009








mase ni diambil waktu diorang baru sampai. walau pun pergi selepas waktu bekerja, tergambar betapa gembirannya mereka. yang jadi leader dia tu... yang belakang bercermin mata. si Mad. Is yang berada di belakang, konon yang tunjukkan yang dia tinggi. bertudung hitam, jijah. ha.... jejaka yg kat depan tu, si Hazami. dengan wajah nakal dia, kereta penuh dengan hamper dan ingin buat perancangan nak larikan hamper. baju pink kaler tu Ana dengan Mira. jijah, dok call sape tu?

















HARI PERSAHABATAN

Siti Norshimah Md Yasan | Monday, June 29, 2009 | 2 Comments so far

Last week, aku terima e-mail dr member lame di tmpoint Melaka. Bila dia send tentang hari persahabatan, serta-merta aku teringat kawan-kawan lama. dari sekolah tadika hingga sekarang aku di Tmpoint kepong. Tapi total lost contact mase aku sekolah kat maktab adabi pada tahun 1996 hingga 1997 masa tingkatan 6. nak sangat aku berjumpa dengan diaorang. tapi... tak tahu cam ne. budak lelaki dalam kelas bukan ramai sangat cuma 5 orang. Zizie, nazli, senin, nasir dengan suhaimi. tapi sekarang tahulah kat mane mereka semua. cam yang perempuan, last yang dengar emma dah kahwin, kak ani kat PJ, Aina, Yati, jun, Aishah, Niza, mona, semuanya aku langsung tak dengar cerita. coz zaman persekolahan yang paling manis adalah masa bersama-sama dengan diaorang. kepala gila-gila tapi bab study.... serius. banyak yang aku timba kenangan masa aku di tingkatan 6. dengan kenakalan pelajar lelaki yang selalu buat aku ketawa. kemudian aku bertanya, kemanakah mereka pergi???? hish! kenangan memang selalu menusuk ke kalbu..... oiiiii!!! korang kat mane???????

zaman kanak-kanak yang ceria

Siti Norshimah Md Yasan | Thursday, June 18, 2009 | 1 Comments
First sekali nak minta maaf banyak-banyak sebab dah lama tak updated blog ni. maklumlah, anak tak sihat pastu awal bulan 6 ada family day kat PD. ada masa terluang nanti kita cerita ye. sebab dah janji nak ceritakan pasal kite darjah satu dulu. masa tu tahun 1984. aku masih ingat yang bawa aku nenek aku. cikgu Pertama yang aku jumpa ialah Cikgu Ibrahim. pakai cermin mata dan baju ala-ala 50-an sebab dia pun macam dah nak pencen. orangnya pun susah nak marah. sebab itulah dia diletakkan pada kelas darjah satu. sebab dia ni penyabar orangnya. nak jadi cerita, masa tu aku sekelas dengan pak sedare aku dan yang bestnya dengan adik ipar aku. He.... he....( masa tu mana tahu nak jadi adik ipar, kalau tidak mesti malu-malu ah).
kenangan yang tidak dilupakan masa aku darjah satu yang mana satu ketika aku pernah balik dengan seluar pendek warna hijau muda gara-gara jatuh dalam lopak air. eleh, masa tu bukan ingat nak segan. kite kecik lagi tau!
pas tu, kejadian aku beli gula-gula. masa aku darjah satu yang selalu pergi kedai pak sedare aku yang darjah 3. aku cuma tukang teman je. ada satu masa tu aku gaduh dengan pak dare aku. aku merajuk dan terus ke kedai dengan impian nak beli gula-gula. berbekalkan duit yang aku kumpul aku pun pergilah kedai. bila sampai kedai, aku belilah gula-gula yang paling aku suka. gula-gula nenas. aku cakap ngan tokeh tu, "gula-gula singgit." yang aku pelik cina toke tu tanya aku tiga empat kali. dan setiap kali dia tanya aku angguk. setiap kali dia tanya aku angguk. dia pun apa lagi, dia ambik kertas dan mula kire. yang aku ni pun satu. dok diam je. nah ko! dia bagi aku bungkusan kertas yang di dalamnya mengandungi 42 biji gula-gula. la.... bila masa nak habis ni? mana tahu gula-gula tu 4 biji 10 sen siap dia bagi free dua biji. toke tu yang untung, aku yang rugi bagi pak dare aku kenduri gula-gula wa.....wa......

BERTEMU LAGI.....

Siti Norshimah Md Yasan | Wednesday, June 03, 2009 | Be the first to comment!
La ni aku nak ceritelah pulak time baru-baru nak masuk darajah satu. darjah satu aku kat kampung kesayangan aku, kat KgSempang, Merlimau Melaka dengan nenek dan atok aku. pagi-pagi sebelum ayam dok kokok aku dah kena jerit dengan nenek aku. berbekalkan andang yang diberikan oleh nenek aku. macam gerabak keretapi kami beratur ke perigi untuk mandi. dan leader dia mak sedare aku yang masa tu darjah 6. dalam hati tuhan saja yang tahu. buatnya jumpa pocong ke puntianak ke, yang pasti aku tarik baju mak sedare aku dulu. sebab aku yang tengah-tengah. pak dare aku yang sebaya dengan aku pun takut macam aku juge. sampai sana, aku angkat tangan nak jadi peserta terakhir dalam acara mandi pagi. sejuk oiiiii!
nak pergi sekolah, ada syaratnya. setiap pelajarkene le bawak kayu api sebatang sorang untuk RMT (rancangan makanan tambahan) yang pasti setiap hari aku sarapan roti canai. sampai kadang-kadang muka pun dan naik macam roti canai hehhehehe.....
ha..... itu baru aku kat rumah. itulah rutin aku setiap hari. kat sekolah? nanti aku ceritakan ye!
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page