Tadika.....

Siti Norshimah Md Yasan | Tuesday, May 26, 2009 | Be the first to comment!
time ni aku tadika kat segamat. Tadika cina lagi. masa tu nak dapat tadika utk dpt tadika kat tempat aku memang tak ada. jadi yang terdekat tadika cina. masa tu tak ramai bebudak melayu. yang aku ingat ada 3 orang je. aku, najib dengan minah. cikgu melayu ada sorang. cikgu Hajar. best betul masa tu. belajar bahasa cina yang sekarang aku pun dah lupa.... hehehe.....yang bestnya mak aku cite time ni aku memang rapat dengan ayah aku. bila dia anta aku gi tadika aku akan pastikan yang dia tidak akan balik. kalau aku tak nampak batang idung ayah aku gerenti aku keliling sekolah......... hahahaha.....
Siti Norshimah Md Yasan | Thursday, May 21, 2009 | 1 Comments

Haiii... bertemu lagi... ape nak cerite yek...o... lupe pasal kanak-kanak yang masih lagi segar dalam ingatan. nak tahu mainan apa yg paling popular sekitar tahun 80an? teng-teng, main galah panjang, kejar-kejar dan semuanya tu tak payah guna modal punyalah.
yang bestnya.... bila time kenduri kawin kita dah jadi manja sikit. jadi anak keladi. he...he...he... apa tidak, semuanya sedara-mare lelaki belaka. so, apa lagi ambik kesempatanlah kite dengan adik kite ni. lelaki nama boleh buli pompuan betul tak? tapi yang masih segar dalam ingatan adalah aku selalu kena buli dengan sorang mamat ni yang juga merupakan saudara terdekat. mentang-mentanglah dia tinggi, kalau main galah panjang dah tentu kita yang kena. akhirnya dia gelak sakan. geramnye....walau bagaimanapun semua itu sudah berlalu dan yang penting mamat yang pernah buli kite sekarang ni kite dah ikat dia (Jadi suamilah.....) okey tak?

Teringat masa kecik-kecik dulu....

Siti Norshimah Md Yasan | Thursday, May 21, 2009 | Be the first to comment!
Dulu-dulu......
Masa kecik tak apa yang nak diingatkan. yang penting jumpe kawan main teng-teng atau kejar-kejar. tak yah nak pikir bajet bulanan. yang pasti kita enjoy! dulu masa kite darjah satu kawan-kawan semuanya pak dare kite. yelah.... semuanya lebih kurang sebaya. kegiatan yang paling rutin adalah main kejar-kejar. yang kite ni 'montel' selalu je jatuh tersungkur. isk! isk! sakitnya. yang mereka sume bukan nak kesian, dia orang gelak pulak..... itu baru kenangan masa main kejar-kejar. yang lain.... tunggu!!!!

At the Fisrt Time....

Siti Norshimah Md Yasan | Thursday, May 21, 2009 | Be the first to comment!
Buat pertama kali aku mencuba untuk e-diari aku ni....
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

Top of page